Bijzonder feest: donatie voor ALS-onderzoek in plaats van cadeaus

donatie-feest
19 december 2023
donatie-feest

Het echtpaar Thoon en Thecla Essed vierde een groot feest, maar in plaats van cadeaus vroegen zij hun gasten om een bijdrage voor Stichting ALS Nederland. Hiermee werd maar liefst 1.500 euro ingezameld dat ten goede komt aan onderzoek naar ALS.  

Thoon Essed deelt de motivatie achter het feest: “Tijdens de coronaperiode was ons huwelijksjubileum van 40 jaar, ben ik 70 jaar geworden én ging ik met pensioen. Genoeg redenen om een feest te geven en alles in één keer te vieren.”

Het echtpaar besloot af te zien van traditionele cadeaus en vroeg in plaats daarvan hun gasten om een bijdrage voor Stichting ALS. “We wilden voorkomen dat we overspoeld zouden worden met allerlei cadeaus,” vertelt Thoon. “We wilden veel liever een concrete bijdrage leveren aan een goed doel.”

Stichting ALS

Het idee om aan Stichting ALS te doneren komt voort uit de persoonlijke betrokkenheid door het werk van hun schoonzoon, Wouter van Rheenen. Wouter is namelijk neuroloog en onderzoeker bij het ALS Centrum. Thoon: “We zijn altijd heel geïnteresseerd en gefascineerd door zijn werk. Uiteraard doen we deze donatie niet speciaal voor Wouter, maar als je hoort en leest over de vreselijke ziekte ALS, hoop je dat er snel een behandeling komt. We hopen dan ook dat we het moment van een doorbraak mogen meemaken.”

Thoon sluit af met een betekenisvolle boodschap: “Ik wil andere mensen meegeven om hetzelfde te doen. Denk aan een ander. Als wij weer wat te vieren hebben, gaan we het absoluut weer op deze manier doen.”

Het ALS Centrum en Stichting ALS zijn ontzettend dankbaar voor deze donatie.

Bekijk meer acties

Op de website van Stichting ALS zijn een heleboel doneeracties te zien. Ook kunt u zelf een actie opzetten.

Klik hier