Vijf vrienden uit Ameland bereiken finish marathon Athene – donatie aan TRICALS

ameland
20 december 2022
ameland

Zondag 13 november 2022 vond de jaarlijkse Athene marathon plaats. Een route van in totaal 42,195 km, welke start in de plaats Marathon en eindigt in de hoofdstad Athene. Gedurende de race zijn er behoorlijk wat hoogtemeters te overwinnen. Een pittige tocht dus, maar vijf vrienden van Ameland zijn vastberaden de finish te halen. Daar wacht Heleen hen op (echtgenote van deelnemer Sip). De vijf vrienden slagen er allemaal in de marathon uit te lopen en daarmee halen ze het geweldige bedrag van 4460.00 euro op, wat zij uiteindelijk doneerde aan TRICALS.

Het begon allemaal in 2019, vertelt Heleen. “Mijn goede vriendin Eeke kreeg in 2018 de diagnose ALS. Haar vastberadenheid geld in te zamelen voor deze ziekte heeft ons echt geïnspireerd. Samen met Eeke zijn we de “Ameland voor ALS het moet” actie gestart. Gelukkig kon Eeke nog mee naar de Berenloop op Terschelling in 2019. Waar ze er met +/- 26 mensen een reünie van maakte en waar de aftrap van de actie was! Vanaf dat moment verkocht de groep T-shirts met de Tekst “Ameland voor ALS het moet” en haalde daarmee een mooi bedrag op, wat ook gedoneerd werd aan TRICALS.

Marathon Athene

Het volgende doel was de Marathon van Athene, welke eigenlijk in november 2020 gelopen zou worden maar door corona werd uitgesteld tot november 2022. “Door middel van een facebookpagina zamelden we geld in. Eeke is betrokken geweest bij alle voorbereidingen van dit avontuur, maar tot ons grote verdriet overleed ze 14 dagen voor ons vertrek. We besloten na overleg met de nabestaanden om tóch te gaan, zo had Eeke het ook graag gewild” aldus Heleen.

Ook in Athene werd met verve het ALS T-shirt weer gedragen! De route was uitdagend met de vele hoogtemeters en lange beklimmingen. De groep van vijf; Annet, Jan, Sip, Rene en Diana blijken achteraf allemaal op een bepaald moment te willen opgeven. Deelnemer Sip vertelt; Ik dacht echt “ik trek dit niet meer”, maar dat gevoel verdween onmiddellijk toen ik aan Eeke dacht en aan wat zij allemaal heeft moeten doorstaan”. Met deze mindset bereiken de vijf vrienden de finish. Heleen wacht daar op hen, met Eeke in haar gedachten. “Eeke heeft hun de kracht gegeven deze zware uitdaging te ondergaan, ze was er voor mijn gevoel echt bij”.Namens het hele team van TRICALS willen wij Annet, Jan, Sip, Rene, Diana en Heleen heel hartelijk danken voor deze mooie donatie.

Acties

Benieuwd naar meer acties? Via de ALS Stichting kunt u meedoen aan acties, of zelf een actie starten.

Meer informatie