ALS benefietwedstrijd tussen FC Barcelona en Manchester City enorm goed bezocht en bekeken

barca-en-man-wedstrijd
26 augustus 2022
barca-en-man-wedstrijd

Woensdagavond 24 augustus speelden FC Barcelona en Manchester City een prachtige benefietwedstrijd in een bomvol Camp Nou. De wedstrijd werd gespeeld ter ere van oud-voetballer en voormalig Spaans voetbalcoach Juan Carlos Unzué, hij is getroffen door ALS.

De wedstrijd werd georganiseerd voor meer bekendheid en om geld op te halen voor onderzoek naar ALS. Aanjager van deze wedstrijd was Juan Carlos Unzué. Hij is twee jaar geleden getroffen door de ziekte en zet zich sindsdien in voor meer naamsbekendheid. Aan het begin van de wedstrijd sprak hij het publiek kort toe en gaf hij de symbolische aftrap waarna hij een staande ovatie kreeg van alle aanwezigen.

De spannende wedstrijd, waarin ook veel bekende spelers in actie kwamen zoals Frenkie de Jong en Memphis Depay, eindigde in 3-3.

Bekendheid voor ALS

De wedstrijd levert ongetwijfeld niet alleen een prachtig geldbedrag op voor onderzoek naar ALS, maar het zorgt ook voor enorme bekendheid van de ziekte. Met ruim 91.000 bezoekers in het stadion en een live uitzending in 164 landen is de wedstrijd zeer goed bezocht en bekeken. Het is geweldig dat Juan Carlos en de andere organisatoren dit voor elkaar hebben gekregen!

Het is nog niet bekend hoeveel geld de benefietwedstrijd heeft opgeleverd, dit wordt later bekend gemaakt. Alle inkomsten gaan naar de Spaanse Luzón Foundation, die het geld besteedt aan onderzoek naar ALS.

TRICALS: Internationale samenwerking

Onderzoek naar ALS wordt in Europa uitgevoerd onder de vlag van TRICALS. Dit is een internationale samenwerking tussen onderzoekers, patiëntverenigingen, farmaceutische bedrijven en fondsenwervers uit 15 Europese landen. Het doel is om door internationale samenwerking versneld een oplossing voor ALS te vinden.

Onderzoek naar ALS