Tour du ALS 2023: samen trappen we ALS de wereld uit!

tour-2023
12 juni 2023
tour-2023

Donderdag 8 juni was het zover: de Tour du ALS 2023! Ruim 750 fietsers, hardlopers en wandelaars bedwongen de Mont Ventoux voor de strijd tegen de ziekte ALS. Met als opbrengst het voorlopige eindbedrag van maar liefst 1,6 miljoen euro!

De Tour du ALS is een jaarlijks terugkerend evenement, georganiseerd door Stichting ALS Nederland. Dit jaar was de 11de editie. Wandelend, fietsend of hardlopend gingen 84 teams de berg op – waaronder twaalf mensen met ALS – met maar één doel: samen trappen we ALS de wereld uit!

Ook namens het ALS Centrum en TRICALS wandelden en fietsten verschillende collega’s mee. Met een team van zestien medewerkers gingen wij naar de top. Eén van onze collega’s bedwong de berg zelfs drie keer!

Het meedoen aan de Tour du ALS was een fantastische ervaring. Hoewel we natuurlijk liever zien dat het evenement niet meer nodig is – en er dus een behandeling beschikbaar is voor mensen met ALS, PSMA en PLS – is het heel mooi om te zien hoeveel saamhorigheid het evenement brengt. De opbrengst geeft een enorme impuls om het onderzoek naar een behandeling verder te brengen én om de zorg en kwaliteit van leven van patiënten te verbeteren.

Namens het ALS Centrum willen wij alle deelnemers, vrijwilligers, donateurs, supporters en sponsoren bedanken voor hun fantastische inzet en betrokkenheid!