Vier collega’s halen 10.000 euro op voor ALS-onderzoek

4collegas
24 oktober 2023
4collegas

In Waalre hebben vier collega’s van iemand met ALS maar liefst 10.000 euro opgehaald voor onderzoek naar ALS. Begin oktober vonden er een week lang activiteiten plaats om geld op te halen. Afgelopen vrijdag is de cheque officieel overhandigd aan het ALS Centrum.

Van maandag 2 tot en met zondag 8 oktober, vonden er in Waalre een week lang activiteiten plaats om geld op te halen voor onderzoek naar ALS. Mensen konden bijvoorbeeld meedoen met een wandel- of mountainbiketocht. Ook werd er een statiegeldflessenactie gehouden en werden er lekkernijen en koffie verkocht bij de supermarkt in Waalre.

De actieweek is opgezet door vier collega’s van de Albert Heijn, die in actie kwamen voor hun collega die ALS heeft. De actieweek heeft maar liefst 10.000 euro opgebracht, dat ten goede komt voor onderzoek naar ALS. Afgelopen vrijdag kwam een kleine delegatie langs bij het ALS Centrum in het UMC Utrecht om officieel de cheque te overhandigen aan Leonard van den Berg en andere onderzoekers.

Wij willen alle deelnemers en donateurs van de actie hartelijk bedanken voor hun inzet en de donatie!

ADORE-studie

De collega waarvoor de vier dames zich hebben ingezet, doet mee met de ADORE-studie, een van de geneesmiddelenstudies in het ALS Centrum. Bij de ADORE-studie wordt de werkzaamheid en veiligheid van het middel FAB122 voor de behandeling van ALS onderzocht. Er wordt gedacht dat oxidatieve stress bijdraagt aan het afsterven van zenuwcellen door ALS. FAB122 is een orale formulering van edaravone, een middel dat kan helpen om oxidatieve stress te voorkomen. Daarom zou edaravone, door de oxidatieve stress te verminderen, de voortgang van ALS kunnen vertragen.

De inclusie voor de ADORE-studie is alweer even gesloten, dat betekent dat er geen nieuwe deelnemers meer bij kunnen. Wel zijn er veel andere studies in het ALS Centrum die nog op zoek zijn naar deelnemers. Wilt u meer weten over de andere medicijnstudies die momenteel lopen binnen het ALS Centrum of bent u benieuwd naar deelnamemogelijkheden?

Klik hier voor meer informatie

Deelnemen aan onderzoek

Wilt u deelnemen aan een van de onderzoeken in het ALS Centrum of wilt u een overzicht van alle (lopende) onderzoeken? Klik hieronder om naar de overzichtspagina te gaan.

Aanmelden