€226.495,25 opgehaald bij benefietvoorstelling Youp van ’t Hek

youp-en-leonard
28 februari 2024
youp-en-leonard

Youp van ‘t Hek stond op dinsdagavond 27 februari een laatste keer in Carré met zijn theatershow De Laatste Ronde! De gehele opbrengst van maar liefst €226.495,25 gaat naar Stichting ALS. Youp: “De ziekte is een doodvonnis. Het geld dat we ophalen gaat daarom naar onderzoek naar ALS.”

In januari vertelt Youp van ’t Hek in talkshow Renze dat een goede vriend van hem, Dick, is gediagnosticeerd met ALS. Youp: “Het is natuurlijk een kansloze ziekte en Dick vertelde dat er voor onderzoek nog veel geld nodig is.” Na een belletje met het management regelde Van ’t Hek een extra theatershow in Carré, waarvan de volledige opbrengst naar Stichting ALS gaat. “Het is voor Dick en voor alle mensen met ALS en ik hoop dat er zo snel mogelijk een medicijn komt.”

“Ik hoop dat er zo snel mogelijk een medicijn komt”

Youp van 't Hek

youp-en-leonard

Leonard van den Berg en Youp van 't Hek na de benefietvoorstelling

youp-van-t-hek

Een uitverkocht Carré

Leonard van den Berg, coördinator van het ALS Centrum: “We willen een behandeling vinden voor alle mensen met ALS. Bij een klein percentage van de mensen met ALS, die een specifieke genetische mutatie hebben, kunnen we de achteruitgang al remmen. Dat zorgt ervoor dat ALS op de kaart komt als potentieel behandelbare ziekte.”

Doneren

Niet bij de show aanwezig kunnen zijn? Een extra donatie is nog steeds mogelijk via Stichting ALS. Klik hieronder om naar de website te gaan.

Naar Stichting ALS

lab-3

Wat voor onderzoek doet het ALS Centrum?

Het ALS Centrum doet vooruitstrevend wetenschappelijk onderzoek naar de oorzaak, diagnostiek, behandeling met (nieuwe) medicijnen, symptoombehandeling en zorg voor mensen met ALS, PSMA en PLS.

Onderzoek naar ALS