Youp van ’t Hek organiseert extra theatershow: opbrengst naar ALS-onderzoek

img_9503
13 januari 2024
img_9503

Youp van ‘t Hek maakte gisteravond, bij de talkshow Renze, bekend dat hij een extra theatershow organiseert als eerbetoon aan zijn vriend die onlangs gediagnosticeerd is met ALS. De gehele opbrengst van deze extra show gaat naar Stichting ALS. Youp: “De ziekte is een doodvonnis. Het geld dat we ophalen gaat daarom naar onderzoek naar ALS.”

“Een goede vriend van mij, Dick, is getroffen door ALS”, vertelt Youp van ’t Hek. “Het is natuurlijk een kansloze ziekte en Dick vertelde dat er voor onderzoek nog veel geld nodig is.” Na een belletje met het management regelde Van ’t Hek een extra theatershow in Carré, waarvan de volledige opbrengst naar Stichting ALS gaat.

“De show is op 27 februari. Iedereen die er naartoe wil moet zijn portemonnee trekken, want het wordt duur. Maar niks daarvan gaat naar Carré en niks gaat naar mij. Het is voor Dick en voor alle mensen met ALS en ik hoop dat er zo snel mogelijk een medicijn komt.”

Leonard van den Berg, coördinator van het ALS Centrum, is ook aanwezig bij Renze: “We willen een behandeling vinden voor alle mensen met ALS. Bij een klein percentage van de mensen met ALS, die een specifieke genetische mutatie hebben, kunnen we de achteruitgang al remmen. Dat zorgt ervoor dat ALS op de kaart komt als potentieel behandelbare ziekte.”

Kaarten voor de theatershow zijn te koop via de website van het Koninklijk Theater Carré.

Uitzending terugkijken

Bekijk hier de uitzending van Renze terug, waarin verteld wordt over de extra theatershow.

Uitzending terugkijken

Wat voor onderzoek doet het ALS Centrum?

Wilt u deelnemen aan een van de onderzoeken in het ALS Centrum of wilt u een overzicht van alle (lopende) onderzoeken? Klik hieronder om naar de overzichtspagina te gaan.

Onderzoeksoverzicht