NEC-voetballer Lasse Schöne in actie voor Serious Request

img_9333
22 december 2023
img_9333

Welke plaat vraag jij aan? Een veelgestelde vraag tijdens de week van 3FM Serious Request. Ook Lasse Schöne, voetballer bij NEC, vraagt een van zijn favoriete nummers aan om zijn steun te betuigen aan Stichting ALS.

In de video hieronder vertelt Lasse over de acties die NEC ondernomen heeft om Serious Request te steunen. Zo hebben de voetballers onder andere gevoetbald met supporters op Plein 1944 in Nijmegen. Met alle acties hebben ze maar liefst €25.019,- opgehaald voor Serious Request. Ook vertelt Lasse welk nummer hij aanvraagt en waarom.

Andere acties

NEC is niet de enige die in actie komt voor Serious Request. Ook onze collega’s van de afdeling Genetica van het UMC Utrecht kwamen in actie; zij organiseerden een loterij tijdens hun jaarlijkse kerstborrel. Daarmee haalden ze binnen een paar dagen €629,- op.

Ook in de rest van Nederland vinden er acties plaats. Zo peddelt communicatiebureau DPI van Scheveningen naar Nijmegen: een tocht van maar liefst 180 kilometer! Revalidatiecentra Revant, Tolburg en Bravis (onderdeel van het ALS Zorgnetwerk) fietsen van Terneuzen naar Nijmegen.

Ook de logopedisten van het Centrum voor Revalidatie van het UMCG komen op een bijzondere manier in actie. Zij gebruiken deze week hun stem niet en communiceren op verschillende momenten alleen met behulp van een spraakcomputer: een actie die nu al goed is voor meer dan €4.000,-!

Een actie steunen?

Kijk op de website van 3FM voor een overzicht van alle acties

Naar alle acties