ALS Thuismeten & Coachen vernieuwd naar ALS@Home

02232024_alshome-2
23 februari 2024
02232024_alshome-2

De app ALS Thuismeten & Coachen is op 23 februari vernieuwd. De nieuwe app heet ALS@Home van de leverancier Your Research. De nieuwe app biedt meer mogelijkheden voor zowel patiënt als zorgverlener.  

Via ALS Thuismeten & Coachen houden mensen met ALS, PSMA en PLS zelf hun gemoedstoestand, fysieke gesteldheid en gewicht bij. Deze informatie wordt elke vier weken gemonitord door een zorgcoach. Daarnaast staan mensen met ALS, PSMA en PLS via de app in contact met de zorgcoach.

Om de zorg te blijven optimaliseren is de app vernieuwd en gaat deze verder onder de naam ALS@Home. De nieuwe app heeft kleine uiterlijke veranderingen ondergaan, maar behoudt de vertrouwde standaardfunctionaliteiten. Gebruikers zullen dus snel vertrouwd raken met ALS@Home.

Vernieuwingen

Een van de vernieuwingen in de app is dat de zorgcoach vragenlijsten kan toevoegen per patiënt, waardoor gepersonaliseerde informatie wordt vastgelegd. Daarnaast wordt data, met toestemming van de gebruiker, beter beschikbaar gesteld voor wetenschappelijk onderzoek.  

Een opvallende nieuwe functie is de uitbreiding naar naasten van de patiënt. Op dit moment wordt de app alleen gebruikt door mensen met ALS, PSMA en PLS. In de nabije toekomst kunnen ook naasten een account maken dat gekoppeld wordt aan het account van de hoofdgebruiker. Hierdoor kunnen zij niet alleen informatie volgen, maar ook gebruikmaken van de chatfunctie met zorgverleners. 

Met ALS@Home kunnen ook meerdere zorgverleners gekoppeld worden aan een account. Voorheen was de zorgcoach de enige die via de app in contact stond met de gebruiker. Nu hebben ook andere zorgverleners, zoals een ergotherapeut of fysiotherapeut, toegang tot de chatfunctie.  

Oude gegevens

Alle gegevens die in de oude app zijn ingevoerd, worden overgezet naar de nieuwe app. Op die manier kunnen gebruikers hun eerder ingevoerde gegevens inzien en op de vertrouwde manier doorgaan met het bijhouden van hun gegevens.

Andere behandelcentra

Hoewel het UMC Utrecht het voortouw neemt in de overstap naar de nieuwe app, zullen de overige behandelteams die thuismonitoring aanbieden ook geleidelijk overstappen naar ALS@Home. Wanneer dit is, wordt te zijner tijd bekend gemaakt. De extra tijd wordt benut om alle functionaliteiten te testen. 

Meer informatie over de app