Ruim €900.000 opgehaald bij ALS Sunrise Walk

opbrengst-als-sunrise-walk
6 maart 2024
opbrengst-als-sunrise-walk

Midden in de nacht wandelen om geld op te halen voor onderzoek naar ALS? Meer dan 3.000 mensen deden het in de nacht van 1 op 2 maart. Ook medewerkers van het ALS Centrum wandelden mee. Dankzij deze geweldige actie is er ruim €900.000 opgehaald voor onderzoek naar ALS. 

Ook dit jaar was de ALS Sunrise Walk een groot succes. Meer dan 3.000 deelnemers hebben vroeg de wekker gezet om te wandelen door het historische Utrecht. Met een opbrengst van ruim €900.000 sluiten we de derde editie goed af. Ook het ALS Centrum heeft niet stilgezeten. Maar liefst drie teams wandelden mee: het ALS-behandelteam, de werkgroep neurogenetica en het trial-team.

asw-als-behandelteam

Het ALS-behandelteam

asw-team-neurogenetics-2

Team Neurogenetica

asw-nachtzusters

Het trial-team

opbrengst-als-sunrise-walk-2

Voorlopige eindopbrengst

ALS Sunrise Walk

Dit jaar vond de derde editie plaats van de ALS Sunrise Walk. Tijdens het evenement lopen deelnemers uit heel Nederland de zonsopgang tegemoet om geld op te halen voor onderzoek naar deze vreselijke ziekte. Deelnemers konden dit jaar kiezen uit een route van 5, 15 of 25 kilometer.  

Doneren is mogelijk tot 31 maart via de website van de ALS Sunrise Walk. Klik op de knop hieronder om een bijdrage te doen. 

Doneren

Onderzoek

Het geld dat opgehaald is, gaat naar onderzoek naar ALS. Het ALS Centrum voert veel wetenschappelijk onderzoek uit, zoals onderzoek naar de oorzaak, diagnostiek, behandeling met (nieuwe) medicijnen, symptoombehandeling en zorg voor mensen met ALS, PSMA en PLS.  

_hvf9479-morg

Onderzoeksoverzicht

Wilt u een alle onderzoeken bekijken of zich inschrijven voor een specifiek onderzoek? Klik dan op de knop hieronder.

Alle onderzoeken bekijken