TOUR DU ALS 2022

image00002
22 juni 2022
image00002

Op donderdag 9 juni 2022 is de 10e editie van Tour du ALS afgesloten met een recordbedrag voor de strijd tegen de dodelijke ziekte ALS! Het voorlopige eindbedrag is 1.6 miljoen euro. Hiermee staat de teller na tien edities op ruim 10 miljoen euro! 

Onder het motto ‘Samen trappen we ALS de wereld uit’ beklommen ruim 750 wielrenners, hardlopers en wandelaars samen met ALS-patiënten de Mont Ventoux. Namens het ALS Centrum trotseerde er ook een aantal collega’s de Franse berg. Waaronder Tommy Bunte (physician assistant): “Dit jaar was voor mij het eerste jaar dat ik deelnam aan de Tour du ALS. Het was een hele bijzondere en inspirerende ervaring, om te zien hoe iedereen die aanwezig was zich inzet tijdens de Tour de ALS. Tegelijkertijd is het een hele nare reden waarom dit evenement georganiseerd wordt. Maar het geeft extra motivatie bovenop de motivatie die ik al had om mij in te zetten naar een mogelijke behandeling voor ALS. Tot slot wil ik mijn dank uitspreken naar de organisatie van het evenement.” Al fietsend ging hij naar boven en vlak voor de finish scheurde hij zijn wandelende collega’s voorbij. Danique van der Gaauw (communicatieadviseur): “Het was zo bijzonder om met z’n allen die berg te beklimmen en ieders verhaal te horen. Heel inspirerend en mooi hoe patiënten en hun naasten zo positief in het leven blijven staan en met elkaar zo’n enorm bedrag hebben opgehaald in de strijd tegen ALS! Volgend jaar ben ik er zeker weer bij!”

De dag werd afgesloten met een geweldig feest beneden aan de berg. Er werd gezongen en gedanst met een lach en een traan. “De sfeer is eigenlijk niet te omschrijven, je moet er bij zijn geweest” aldus India Brakkee (projectmedewerker): “Ik spreek dagelijks patiënten of naasten en mijn hart scheurt elke keer een beetje in als ik hun verhalen hoor. Evenementen als deze vullen die scheurtjes met licht. Het geeft enorme kracht om zoveel mensen bij elkaar te zien met allen hetzelfde doel; ALS de wereld uit! Ik vond het een heel bijzondere ervaring”.

Ook namens het TRICALS-team liepen collega’s mee richting de top. Zo ook Romy Verschoor (projectmanager): “Fantastisch om samen met zo veel mensen de Mont Ventoux te beklimmen. Alle deelnemers hebben hun eigen verhaal of reden om door te zetten richting de finish waar familie, vrienden en zo veel andere betrokkenen staan te wachten om ze binnen te halen. Het was geweldig om als TRICALS-team mee mogen lopen en de sfeer was overweldigend. Deze dag liet duidelijk zien hoeveel steun de patiënten, families en vrienden elkaar bieden. Het TRICALS-team is er volgend jaar zeker weer bij!”

Namens het ALS Centrum willen wij alle deelnemers, vrijwilligers, donateurs, supporters en sponsoren voor hun fantastische inzet en betrokkenheid bedanken. Alleen samen trappen we ALS de wereld uit! Doneren voor de strijd tegen ALS kan nog tot en met 26 juni! De definitieve eindopbrengst van Tour du ALS wordt bekendgemaakt op de ALS Familie Dag op 26 juni.

tour-2022
image00002