Terugkijken: webinar ‘Nadenken over de toekomst met ALS’

_hvf9670
30 april 2024
_hvf9670

Op 7 maart vond de webinar ‘Nadenken over de toekomst met ALS’ plaats. In deze webinar gingen we in op het belang van nadenken over de toekomst bij ALS. Wat is belangrijk om over na te denken als de ziekte vordert? Welke klachten kunnen nog komen en hoe kunnen we die zo goed mogelijk behandelen? Hoe kan beademing in de thuissituatie worden toegepast?

Deze en andere vragen werden onder andere beantwoord door revalidatiearts Esther Kruitwagen-van Reenen. Zij gaf een medische uitleg over ALS. Daarnaast gaf internist Michael Gaytant een toelichting over de mogelijkheden voor beademing in de thuissituatie. Geestelijk verzorger Marc Rietveld gaf uitleg over de vragen en emoties die het hebben van ALS kan oproepen en deelt hoe je hiermee om kunt gaan.

Bekijk de webinar terug

De webinar is mogelijk gemaakt door het Nationaal Programma Palliatieve Zorg II en werd georganiseerd door een samenwerking van Carend, het ALS Centrum, de ALS patiëntenvereniging, Stichting Palliatieve Zorg Nederland (beheerder van Overpalliatievezorg.nl) en Patiëntenfederatie Nederland.