Tour du ALS 2024: op naar de top in de strijd tegen ALS!

teamfoto-verticaal-klein
4 juni 2024
teamfoto-verticaal-klein

Op donderdag 13 juni is het zover: dan vindt de twaalfde editie van de Tour du ALS plaats. Meer dan 800 deelnemers beklimmen de Mont Ventoux in Frankrijk om geld op te halen in de strijd tegen ALS, PLS en PSMA. Ook dit jaar doet er een team vanuit het ALS Centrum mee.

De Tour du ALS is een evenement dat georganiseerd wordt door Stichting ALS Nederland. Dit jaar vindt de twaalfde editie plaats. Tijdens het evenement beklimmen honderden deelnemers de Mont Ventoux in Frankrijk. Dit doen zij wandelend, hardlopend of fietsend.

De Tour du ALS wordt georganiseerd om geld in te zamelen voor de strijd tegen ALS, PLS en PSMA. Een medicijn tegen deze ziektes bestaat helaas nog niet, daarom is het belangrijk dat er geld opgehaald wordt om wetenschappelijk onderzoek naar ALS te financieren en de zorg en het leven van mensen met ALS te verbeteren.

Bent u benieuwd hoe het is om mee te doen met de Tour du ALS? Bekijk de aftermovie van 2023.

Team ALS Centrum/TRICALS

Ook dit jaar doet er een team mee vanuit het ALS Centrum/TRICALS. Twaalf gegadigden reizen volgende week af naar Zuid-Frankrijk om de uitdaging op de Mont Ventoux aan te gaan. Een van hen is Ruben van Eijk, assistent professor bij het ALS Centrum. Hij doet voor de zevende keer mee met de Tour du ALS.

“Zolang we nog geen effectieve medicijnen hebben, is financiering voor onderzoek hard nodig. Helaas heb ik twee jaar geleden ALS van dichtbij meegemaakt”, vertelt Ruben. “Mijn mentor en promotor kreeg ALS nadat we jarenlang samen onderzoek hadden gedaan naar deze ziekte. Een bizar en noodlottig toeval. Door mee te doen aan de Tour du ALS zet ik zijn strijd voort en kan ik zijn bijdrage aan de wetenschap doorgeven.”

Wilt u een bijdrage leveren aan de Tour du ALS of ons team bekijken? Neem dan een kijkje op de website van de Tour du ALS.

teamfoto-verticaal-klein
dedededed
dedededede
dedededede2
lab-3

Volg ons op social media

Het ALS Centrum is ook actief op Instagram. Volg ons om op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen en evenementen.

Naar Instagram