Geschreven door:
danique-van-der-gaauw2
Danique van der Gaauw
Communicatieadviseur

Er zijn verschillende stichtingen die wensen van mensen met een levensbedreigende ziekte in vervulling brengen, zoals een vakantie of een dag varen op een schip.

Stichting Ambulancewens

Stichting Ambulancewens brengt laatste wensen van patiënten in vervulling. Patiënten kunnen met behulp van het vervoer en de verpleging van de Stichting Ambulancewens toch nog op reis. Sommige mensen gingen bijvoorbeeld nog een keer naar de dierentuin, konden toch nog het nieuwe huis van een familielid bekijken of gingen naar een familiefeest, bruiloft of begrafenis. De Stichting heeft ook vakantiehuisjes voor een kort verblijf beschikbaar. Kijk voor meer informatie op ambulancewens.nl.

Stichting Vaarwens

Met Stichting Vaarwens kan een patiënt met zijn of haar naasten een dag volledig verzorgd varen op een aangepast schip. Een vaardag wordt volledig kosteloos verzorgd, inclusief catering en zo nodig met ambulancevervoer en verpleging. Kijk op de stichtingvaarwens.nl voor meer informatie.

Stichting Topsport for Life

Stichting Topsport for Life zorgen voor begeleiding en een onvergetelijke dag of vakantie voor mensen die levensbedreigend ziek zijn, voornamelijk door kanker of ALS/PLS/PSMA. Topsport for Life is een initiatief van een aantal mensen met een achtergrond in de topsport die zich willen inzetten voor mensen met een levensbedreigende ziekte. Kijk voor mogelijkheden voor een onvergetelijke dag of vervulling van een individuele wens op topsportforlife.nl.

Artikel geschreven door:
danique-van-der-gaauw2
Danique van der Gaauw
Ik ben als communicatieadviseur voor het ALS Centrum onder andere verantwoordelijk voor het beschikbaar maken van de laatste informatie over ALS, PLS en PSMA voor patiënten en zorgprofessionals.
Communicatieadviseur
UMC Utrecht
Artikelen van Danique van der Gaauw

Heeft u feedback op dit artikel? Laat het ons weten!

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.