Aanpassingen voor hobby

8 februari 2023
Geschreven door:
jonna-2
Jonna Parren
Ergotherapeut

Samenvatting van het artikel

  • Voor een aantal hobby's zijn hulpmiddelen beschikbaar.
  • Bespreek individuele aanpassingen met uw ergotherapeut, mogelijk kan de afdeling revalidatietechniek van een ziekenhuis of revalidatiecentrum iets voor u betekenen.

Algemene hulpmiddelen

Wanneer iemand met ALS, PSMA of PLS problemen ervaart bij het uitoefenen van een hobby dan kan de ergotherapeut of sporttherapeut meedenken over de mogelijkheden. Voor een aantal hobby’s zijn standaard hulpmiddelen beschikbaar:

Individuele aanpassingen

Voor bepaalde hobby’s kunnen individuele aanpassingen nodig zijn zoals voor sporten, om een muziekinstrument te kunnen spelen of te schilderen. Vraag uw ergotherapeut of het mogelijk is om individuele aanpassingen te laten maken door een afdeling revalidatietechniek van een ziekenhuis of revalidatiecentrum.

Vergoeding

Voor (individuele)aanpassingen voor een hobby zijn er meestal geen vergoedingsmogelijkheden. Deze aanpassingen moeten door uzelf worden bekostigd.

Artikel geschreven door:
jonna-2
Jonna Parren
Ik ben ergotherapeut in het ALS-behandelteam van het UMC Utrecht. Ik werk samen met mijn collega’s uit het behandelteam om goede passende zorg te leveren.
Ergotherapeut
UMC Utrecht
Artikelen van Jonna Parren

Heeft u feedback op dit artikel? Laat het ons weten!

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.