Stichting ALS op de weg: hulpmiddelen buiten de reguliere vergoedingen

25 oktober 2023

Samenvatting van het artikel

  • Stichting ALS op de weg helpt mensen met ALS aan hulpmiddelen die buiten de reguliere vergoeding vallen.
  • Voor sommige hulpmiddelen is er een wachtlijst.
  • Voor een aantal hulpmiddelen wordt een eigen bijdrage gevraagd.

Stichting ALS op de weg biedt hulpmiddelen die buiten de reguliere vergoedingen vallen.

De Stichting ALS op de weg leent hulpmiddelen aan mensen met ALS. Het gaat om hulpmiddelen die voornamelijk buiten de reguliere vergoedingen vallen, zoals iPad’s, rolstoelbussen en auto’s, rollators en tandems. Deze hulpmiddelen kunnen voor mensen met ALS juist het verschil maken om langer te kunnen doen wat zij willen doen. Ook kan Stichting ALS op de weg soms een hulpmiddel uitlenen om de wachttijd te overbruggen, zoals een sta-op-stoel.

Ook kan het voorkomen dat andere hulpmiddelen niet volledig vergoed worden en soms heeft Stichting ALS op de weg dan een passend alternatief hulpmiddel, zoals sta-op-stoelen en trippelstoelen. Een sta-op-stoel, trippelstoel en rolstoel moeten worden aangemeten of worden ingesteld op de individuele patiënt. Dit gebeurt door de ergotherapeut van het ALS-behandelteam waar iemand onder behandeling is.

Werkwijze

Hulpmiddelen kunnen via de website alsopdeweg.nl aangevraagd worden. Een aantal hulpmiddelen is op voorraad en kan dus direct uitgeleend worden. In sommige gevallen is er een wachtlijst. Voor een aantal hulpmiddelen wordt een vergoeding gevraagd. Als een hulpmiddel niet beschikbaar is bekijkt Stichting ALS op de weg of zij kunnen bemiddelen. De stichting heeft een aantal voorwaarden om in aanmerking te komen voor een hulpmiddel.

Stichting ALS op de weg staat open voor donaties van hulpmiddelen die mensen zelf niet meer nodig hebben.

Contact

Wilt u in contact komen met Stichting ALS op de weg? Op hun website alsopdeweg.nl staan alle telefoonnummers, mailadressen en het bezoekersadres.

Schrijf u ook in voor de nieuwsbrief van Stichting ALS op de weg. Deze zal regelmatig digitaal verzonden worden.

Inschrijven

Heeft u feedback op dit artikel? Laat het ons weten!

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.