Specialistische hulpmiddelen

4 oktober 2023
Geschreven door:
jonna-2
Jonna Parren
Ergotherapeut

Samenvatting van het artikel

  • Wanneer de reguliere hulpmiddelen niet toereikend zijn, kan er met de ergotherapeut gekeken worden naar specialistische hulpmiddelen die op maat worden gemaakt.

Wanneer de reguliere hulpmiddelen niet toereikend zijn, kan een afdeling revalidatietechniek van een revalidatiecentrum aanpassingen maken, waarmee uw zelfstandigheid toeneemt.

Bij huishoudzaken, bouwmarkten en webshops zijn er vaak handige hulpmiddelen te verkrijgen. Als deze reguliere hulpmiddelen niet toereikend zijn, kan uw ergotherapeut met u kijken naar specialistische hulpmiddelen die op maat worden gemaakt.

Voor het ontwikkelen van aanpassingen werken de revalidatietechnici samen met behandelaars en revalidatieartsen. Zij zetten met u op een rijtje wat uw wensen zijn en of zij een aanpassing kunnen ontwikkelen die daarbij aansluit. Alle producten worden individueel – en dus op maat – gemaakt.

Vergoeding

Het is afhankelijk van het hulpmiddel of er vergoedingsmogelijkheden zijn via uw eigen ziektekostenverzekering. Het is mogelijk dat u een eigen bijdrage heeft of het hulpmiddel zelf moet betalen. U kunt dit bij uw ziektekostenverzekering navragen.

Artikel geschreven door:
jonna-2
Jonna Parren
Ik ben ergotherapeut in het ALS-behandelteam van het UMC Utrecht. Ik werk samen met mijn collega’s uit het behandelteam om goede passende zorg te leveren.
Ergotherapeut
UMC Utrecht
Artikelen van Jonna Parren

Heeft u feedback op dit artikel? Laat het ons weten!

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.